Thursday, December 12, 2013

this is MY HOLIDAY

hye to all my searest readers.

how are you? how about your holiday? yes, i am back as usual. Maiya baru ja habis final exam dan sekarang ne tengah cuti sem!! yeah! i got a lot of time to SLEEPPPPPP! haha betul la pesan lecture Maiya. dy cakap time belajaq ne belajaq la sampai kita bjaya apa yang kita terlepas tu kita boleh beli balik. time blajaq dulu Maiya selalu xcukup tidoq, ngantuk hhmm semua la tapi sekarang Maiya boleh beli balik semua tu. sekarang Maiya cuti sem Maiya bly rehat sepuas-puasnya. ya xa? HAHA

apa Maiya buat sepanjang cuti ne just jadi penganggur bejaya! yeah! Maiya duduk kampung sahaja. xpergy mana-mana. xpergy jalan mana-mana. hanya DUDUK DALAM RUMAH. HAHA terok gila. tambah teruknya hari ne dh nk masuk 6bulan Maiya xjumpa parents Maiya. bohong la kalau Maiya xrindu parents Maiya kan? nak buat macam mana Maiya yang pilih nak duduk jauh dari dorang. Maiya buat semua ne pon Maiya ada alasan Maiya sendiri.

sepatutnya cuti-cuti macam ne Maiya have fun. lupakan semua tekanan masa belajaq Maiya lupakan semua masalah Maiya tapi laen yang Maiya harapkan laen pulak yang Maiya dapat. Maiya faham kenapa semua ne t'jadi. sebab Allah nak Maiya lalui susah senang hidup Maiya seorang diri. macam mana Maiya nak hidup sendiri tanpa parents Maiya. bila family dah jauh macam ne ingatkan si pencinta mampu la mengisi dan menjadi teman untuk mengisi kekosongan dalam hati ne. tapi andaian Maiya salah sama sekali.

dulu dia pernah marah Maiya bila Maiya berkomen2x dengan sepupu Maiya sendiri. tapi bila kena dekat batang hidung dia balik senang ja dia cakap tu saudara dia. HAHA thats so funny dear! setelah sekian lama Maiya block dia sekarang tiba la masa Maiya unblock dia balik dengan harapan dia dh berubah dan akan berubah. sekali lagi andaian Maiya salah. Maiya approve dy dekat FB dan dia buat relay dengan perempuan. the girl that he called "saudara" xsemudah tu ka Maiya nak percaya dengan dia. dan dia cakap tu semua "FAKE!" mmg xa la aq nak pecaya. bukan relay tu yang fake tp dia tu yang fake. xjujur dngn Maiya!

di awal Maiya berbaek dngn dia pon Maiya dapat rasakan dia ad orang laen. cara dia layan Maiya, panggilan dia terhadap Maiya xmacam dulu. Maiya xpernah ada rasa sayang dekat dia lagi lepas apa yg dia dah buat dekat Maiya. lepas Maiya dapat taw relay tu, dia say sorry n terus menyepi. kalau dia xsalah dia mesti cari maya kan untuk buktikkan yang dia xsalah?? but he not doing that to me. kali ne Maiya kena kuat kan semangat Maiya keraskan hati Maiya yang Maiya xkan lagi bhubung dengan dia.

xkisah la sama ada benda tu betul atau xa. yang Maiya persoalkan sekarang ne kenapa Maiya xboleh kembalikan rasa sayang Maiya tu dekat dia? n kenapa hati Maiya kosong rupanya dia tipu Maiya. thanks to ALLAH sebab sedaq kan Maiya sebelum terlambat. kalau dia betul-betul jodoh Maiya dia pasti akan balik dekat Maiya. Maiya redha dengan semua ketentuan ALLAH. apa yang Maiya mampu cuma doa untuk terus kuatkan hati Maiya.

Maiya post macam ne pon sebab Maiya nak semua orang taw isi hati Maiya. before ne dia tuduh Maiya macam-macam tapi Maiya xpernah bantah. Maiya xpernah ad niat nak malukan dia ka apa ka. bila cakap soal hati ne macam-macam kita boleh buatkan? Maiya cuma nak dia taw betapa Maiya kecewa sangat dengan perangai dia yang masih xmatang dan xreti nak berubah!

okaylah Maiya xmau sedih-sedih lagi Maiya xmau nagis-nagis lagi. Maiya nak happy nak cari ketenangan lagi baek kan. insya-Allah kalau ALLAH izinkan. hope sepanjang cuti ne korang semua enjoy cuti korang. spent more time with your beloved FAMILY okay? that's more important than spent your time with your beloved one! HAHA i am just kidding! :) okay la. have fun! see you in the next post! what is it? just wait. zzaazzssss!





PEACE.LOVE.HARMONY

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...