Thursday, December 12, 2013

the Loves insya-Allah untill Jannah

find someone who is not afraid to admit that they miss you. someone who knows that you’re not perfect, but treats you as if you are. someone whose biggest fear is losing you. one who gives their heart completely. someone who says I love you and means it. last but not the   least, find someone you wouldn’t mind waking up with you in the morning, seeing your wrinkles, and your gray hair, but still falls in love with you all over again.

seronok kan kalau diri kita jadi macam dekat atas ne? how it so damn sweet! okay kali ne Maiya nak post pasal apa ya? hhmm, xkan korang xtaw lagi pasal cinta la!!! tapi bukan pasal cinta Maiya tapi pasal kawan-kawan lama Maiya kawan sekolah dulu. hehe jom follow up my story ok?

1st sekali Maiya nak cerita pasal mama papa Maiya! haha dulu time sekolah Maiya ad mama papa taw! xcaya? xpa la kalau xcaya sebab korang pon dulu bukan satu sekolah dengan Maiya kan so xtaw la. haha okay la Maiya nak cerita sikit. sal kawan Maiya ne. nama dy Satriani binti Mansor and her beloved one is Muhammad Firdaus bin Muhammad Ali. dorang ne sweet sangat! dah macam suami isteri. pergy and balik sekolah sama-sama. apa yang Maiya suka pasal relationship dorang ne, dorang saling memahami antara satu sma laen.

ne la kekuatan ssuatu perhubungan kalau saling mempercayai kan? tp xlari jugak dorang ne dari dilanda hasad dengki orang. normal la dalam relay tu ada yang cemburu kan? ada yang sanggup curang. kalau orang yang dy curang tu lagi cantik dari kekasih dia tu xpa la kn ne sebalikny. tapi sekarang ne Maiya xtaw la relay dorang macam mana. dah sepi ja dekat FB tu. hhmm apa2x pon to my mama. u r very strong girl that i ever know! insya-Allah ad rezeki xkemana kalau dah jodoh kan? this is my mama & papa. :)) *sorry no picture
 
2nd, pasal Ruzaidi bin Ramlee & Nur Arma Farahin binti Jaafar. ha! dua orang ne kalau dalam kelas macam anjing ngn kucing why? masing-masing mulut bising. kalau sunyi kelas tu xla seronok kan kalau xdaq orang macam depa dua ne?? Maiya xrapat sangat dengan Arma ne tapi time sekolah rendah dulu boleh la rapat jugk sebab Maiya duduk satu kumpulan dengan dia. Jai plak majoriti budak dalam kelas tu expecially perempuan xsuka dengan dia sebab mulut dy termasuk la Maiya hehehe. tapi dalam diam sebenaqny dia ne seorang yang pandai cuma dia xpernah tunjuk kan pon dan buktiny sekarang dia sorang ja dari 50 pelajar kelas 5 sains 2 berjaya masuk ke UTM Sarawak. who know? nakal2x dia pon dia bjaya jejak kaki kat sana.

Arma plak study kat Cosmopoint kat Kota Kinabalu jugk. Alhamdulillah semua kawan-kawan bejaya.
sebenaqny sampai sekarang ne Maiya xpercaya yang dorang ne COUPLE. why? sebab dalam kelas tu xpernah pon nampak dorang bdua2x ka ap ka. tp yang Maiya taw dorang ne selalu keluaq dngn kawan-kawan kelas laen. dalam kelas dorang ne bukan boleh diam asyik nk gaduh ja. betul la orang cakap mula-mula gaduh lama-lama suka. ha! ne la hasilnya. hehe!

hhmm, jeles baqhiangggg!

3rd, pasal Mohd Abdillah bin Awang & Nooraffika binti Edo. ha! yang ne Maiya pelik sikit macam mana dorang boleh couple. masa sekolah rendah dulu Maiya pernah la ad feeling dekat Del ne. xtaw la kenapa mungkin sebb dia tolong Maiya ngan kawan Maiya dulu kot. hehe tu cerita lama. Pika plak. dia cantik. dia comel and ramai orang minat dekat dia dulu time sekolah. dr xpakai tudung sampai la sekarang dia dah pakai tudung. pendek kata dy ne jadi rebutan la jugk dekat sekolah. Maiya pon xseberapa rapat dngan dia tapi boleh la.

sekarang Pika study dekat Cosmopoint Kota Kinabalu jugk dengan Arma. so ada la jugk kawan dorang daripada sorang-sorang kan? hhmm, Maiya boleh terperasan yang dorang ne couple pon dekat Twitter sebab 2dua orang ne memang suka layan tweet mungkin sebab tu kot boleh membuahkan cinta! haha btw, dorang memang sweet. Maiya suka kalau betul la dorang couple. hope selamanya la Maiya doakan.

pika arma & saiful pika n del. so sweet!

on twitter tweet tweet!


and the last one, Muhammad Afiq bin Puzi & Ayna Adryana. okay jujur! Maiya pernah suka dekat Afiq ne. selalu lepak ngn dia dulu tapi Maiya xpernah la nak falling in love ngan dia. cukup la angai-angau macam tu ja! haha! Afiq ne plak pujaan ramai wanita dekat sekolah! orangny tinggi lampai, atlet sekolah plak. biasa la budak hot sekolah. tambah-tambah pengawas plak tu! pergh! semua hambek kat dia la! yang awek dia ne plak Maiya xkenal sebab dia form 6, time tu Maiya dah pon fly ke Kedah. kalo Maiya masuk form 6 mest Maiya kenal dia sapa kn?

its okay la siapa2x pon dia. yang penting dia bertuah sangat sebab dapat Afiq. Maiya pernah message n gayut dengan Afiq jujur Maiya hampir jatuh hati dengan dia sebab dia romatik sngat and dia kelakar. yang penting time gayut tu sentiasa senyum la. macam ne lelaki yang Maiya nak. pandai buat orang tersenyum! eehhh! out of topic plak kita nak cerita pasal dorang bukan pasal Maiya kn? xcaya yang depa ne sweet? cer tngok ne?


sweet right? depan kawan-kawan plak tu. auch!

it's them <3
ha! sweet kan kawan-kawan Maiya ne? pada tarikh yang unik ne la Maiya nak cerita pasal kawan-kawan yang sweet ne. cinta ne penuh dengan mister xdaq sapa pon tahu akhir dia macam mna. apa-apa pon semoga bebahagia buat kawan-kawan Maiya. tengok dorang bahagia pon dah cukup buat Maiya bahagia. :')

p/s: be a good listener to your beloved one be a good friend and please understanding them. take care of them. apa yang Maiya mampu cumaaaaaaa DOA. semoga berbahagia sampai ke jannah! jaga relationship tu sebaek-baeknya okay? insya-Allah ALLAH akan permudahkan urusan korang semua. good luck! #sory curi gambaq senyap2x hehe.






PEACE.LOVE.HARMONY

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...