Sunday, March 3, 2013

the last 2 moths trip (pending story)

Hye to all my dearest readers! 

Haa! Lamakan Maiya xblogging? Kenapa? Sebb Maiya balik kampong. Sesangat2x busy n almaklumla dekat kampong pon line xseberapa nk elok. Tu la kahak xupdate ne! hahaha. Okey la, Maiya nak cerita sikit kenapa Maiya balik kampong n apa Maiya buat ya?

About my journey last two week! 

dalam flight, sompat snap!
 From Sandakan Maiya fly to KL sampai airport Maiya terus ja pederaih (terus) ke rumah Mak sedara Maiya. Rehat2x dulu kat Muar before ke kampong. Esok paginy trus gerak ke kampong. Dekat ja 1jam smpy la. Then, 23hb January Maiya n family gerak ke Bandar Baharu, Kedah. Buat apa kat sana? Hehe Maiya g jumpa adq yg Maiya ngasuh dulu. . nak tngk?? Nah! haa! Ne la depa dha besaq! Hehe

mereka dahulu! hehe
sekarangg! chubby ny hng cekk oi!

tinggi oo dy skrngg!
 Esokny 24hb January plak terus gerak ke Ipoh Mali hehe ke rumah Pak sedara Maiya tu TAPI bly plak tersalah masuk jalan! Haha apa lagi gerak terus la ke Penang. Maiya xbgtw pon kawan2x Maiya yg Maiya balik. Sempat jumpa sorang ja best friend Maiya tu pon kejap. Around 3hours spent kat Penang baru la naek ke Ipoh. Smpai2x ja terus Kemas2x rumah, tolng2x Pak sedara nk siapkan apa yg xsettle lagi untuk majlis akad nikahny. Penat tu xterkata la kn. Hehe. Astu esokny dh Majlis akad nikah. Berlangsung dekat Taiping.

Tujuan Maiya balik kampong ne pn sebb Pak sedara Maiya kawen sebelum ne dy dh pernah kawen tapi bini dy dh ninggal yaitu Mak sedara Maiya la. Dy kawen pon sbb xda sapa nk tngk2x kn anak2x dy. Alhamdulillah semuanya selamat d ijab kabulkn pada 25hb January 2013 after asar. Balik kampong ni pon dngn tujuan nk tngk nenek. Hhmmm, macam2x la.

Erghhhh! Lega majlis akad nikah dh selesai. Esokny free, xdaq ap2x function so plan p jumpa best friend Maiya tu. . hehe macam2x kejadian berlaku nk p jumpa dy. Mmg xbly lupa la. Hehe dr jam spuluh pagi kluar rumah smpy maghrib baru balik! Haha ^^ there some pictures when hang out together…

me and you

sama kan rantai kami beli?? ngee^^

time dalam kereta, nk hnta dy balik :(
Esokny 27hb January ad kenduri dekat Taiping jugk. Lepas ja makan Maiya n family terus gerak ke Puchong. Ad urusan. Sakit hati betul masuk kawasan KL sbb bnyk kereta sebb tu la smpy skrng Maiya demam. Hehe! 28hb January Maiya terus gerak ke Kampung lepas my dad setle dh jumpa kawan dy. Dr 29hb January smpai la 2hb February Maiya spent masa Maiya kat kampong sebb 3hb February Maiya dh kena balik Sabah. Macam xnk balik ja, sbb Maiya xsempat jumpa Maksu Maiya. Alahai! Benggang btul klo cuti kejap ja. Hhmm. .

Now, Maiya dh ad dekat rumah Maiya dekat Sandakan, Sabah. Huhu nnt bulan 5 nak balik kampong lagi. Kenapa?? Kali ne abang Maiya plak nk kawen! Haha xsoba den! **macam aq plak yg mnggatal nk kawenny. Haha. . hhmm okay la Maiya rasa tu ja kot yg Maiya nak cerita untuk korang about my trip last two months! Anything just wait for my new entry ya? Insya-Allah ^^ okey chaw! Wassalam.





PEACE.LOVE.HARMONY

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...