Wednesday, March 20, 2013

Sekadar Pendapat Untuk Di Kongsi


Hye to all my dearest readers!

Now with another topic. About what ya? Hehe just read n give your sincerely support or respond if you want.

“ Hawa diciptakan daripada rusuk Adam bukan daripada KEPALAnya untuk DIJUNJUNG, bukan dari KAKInya untuk dijadikan ALAS tetapi dari SISInya untuk dijadikan teman hidupnya, dekat dengan LENGANnya untuk DILINGUNGI, dekat dengan HATInya untuk DICINTAI ”

Maksud sebuah hadis yg Maiya pernah terbaca. It’s sweet right? 

“ cikgu tahu kamo semua sudah besar sekarang sudah pandai bercinta. Ibu bapa kamo larang macam mana sekali pon kamo tetap dengan pendirian kamo, cikgu lagi la mau larang tiada guna kamo lagi expert lagi bijak. Cuma satu cikgu mau pesan kalo kmo sudah ada cewek ^^ (couple) kamo jaga la hubungan kamo ke jalan yang baek, cikgu xnak kamo kecewa/putus asa dalam usia kamo yg masih muda begini, okay? Yang penting jangan pernah lupakan PELAJARAN! ”

Pesan cikgu PJK Maiya masa form 3 CIKGU JUNO. Dy pesan dekat Maiya n kawan-kawan Maiya, jaga sebuah hubungan itu kearah/ke jalan yg Allah redhai. Sebb tu Maiya selalu berusaha untuk jaga hubungan Maiya dengan boyfriend Maiya. :’) Sekuat mana pon Maiya usaha tapi kalo Allah sudah tulis dy bukan d takdirkan bersama Maiya tetap tidak mengubah apa2x kn? 

I’m so enough for being hurting! Maiya dah cukup penat untuk jaga hati insan yg Maiya betul2x sayang. Setiap hari doa Maiya xpernah putus2x keluar dr mulut Maiya dengan harapan Allah xpernah pisahkan lagi Maiya dengan dy. Maiya selalu minx Allah lembutkn hati dy untuk terus bersama Maiya n terima Maiya, tapi setiap kejadian yg berlaku pasti ada hikmahnya.

Allah pasti ad rancanganNya sebb tu ALLAH menguji Maiya dengan cara ne. Allah xkan menguji seseorang hamba-Nya lebih dr kemampuan hamba-Nya. Maiya tw Maiya mampu hadapi semua ne walaupon kehidupan Maiya penuh dengan kenangan masa Maiya bersama dy even Maiya belum pernah ada date dengan dy. Setiap hari Maiya xpernah berhenti untuk pikir pasal dy. But now, Maiya kena lepaskan dy untuk kebahagian dy untuk penuhi segala kehendak dy. Maiya rela korbankan hati Maiya untuk lihat dy bahagia. Maiya rela korbankan semua walaupon apa yg pernah Maiya korbankn untuk dy, dy xpernah nampak. 
 
Memang Maiya bodoh sebb Maiya senang dipermainkan, Maiya senang diperbodohkan. Sebabkan kebodohan Maiya ni Maiya betul2x jadi seorng yg PEMBENCI. Maiya xtw kenapa sekarang Maiya cepat berubah. Hanya Allah sahaja yang taw sakit hati Maiya. Sampai bila-bila pon Maiya xkan pernah berhenti salahkan diri Maiya. 

Maiya minx, tolong la hargai orang yang betul-betul sayangkan korangg n sanggup berkorban untuk korangg sebb apa? Sebb dorangg betul2x sayang n takot kehilangan korangg sebb tu dorangg xpernah pikir berapa banyak duet dorangg habis, xpernah pikir sesakit mana pengorbanan dorangg asalkan dorangg masih bersama kmo HINGGA HUJUNG NYAWA dorangg! Kalo ad orang yg mencintai korangg setulus tu maka orang tu betul2x serius dalam hubungan ini.

Kalau xmampu nak setia, xmampu nak hargai orang yg betul-betul sayangkan korangg jangan pernah bagi dy HARAPAN yg xmungkin mampu korang tunaikan. Walaupon korang dh janji tapi janji tu hanya dari MULUT xstulus yg keluar dari HATI. Kalau dari mula xsanggup nk teruskan hubungn ini janganlah orangg nk beranggan untuk bercinta, sebb CINTA mampu mengubah sikap ssorng. “ fall in love when you’re ready NOT when you’re lonely! ”

Jangan pernah anggap GF/BF korangg macam KUCING. Bila boring belai dy, syng2x dy tp bila happy abaikan dy or buang dy jauh2x dr hidup kamo macam kmo buang SAMPAH smpy kmo snggup mungkir segala JANJI-JANJI PALSU yg pernah kamo bagi. SABAR SEPARUH DARI IMAN n ALLAH suka orang yg bersabar. Asalkan korang tau sabar pon ada had. Manusia ada hati ad perasaan sbb tu korangg xperlu la nk berlagak jadi TUHAN nk uji tahap kesabaran seseorang. 

Korangg semua dah matured kn dh besar bly tw mana baek mana buruk. Ini hanya pendapat Maiya n apa yg sedang Maiya alami sekarang ni sebb tu Maiya nak korang bwaspada dlam sesebuah hubungan. Kalo korang bahagia insya-Allah Maiya turut bahagia. Okay that’s all. Wait for my new entry okay?  hehe wassalam :)






PEACE.LOVE.HARMONY

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...