Wednesday, March 20, 2013

Kau Masih Kekasih Ku

Dear Amirul Asyraf,

Maiya tw kita xsehaluan. TAPI Maiya xpernah menyesal kenal dengan kamo. Walaupon kita bnyak persamaan, belum tentu kita dapat bersama selamanya. Macam kamo kata, cinta xboleh d’paksa n cinta xsemestinya dimiliki. Cukup sekadar melihat orang yang kita cinta bahagia dah mampu mengembirakan hati kita. Kalo kamo bahagia Maiya turut bahagia. Masih banyak hal yang perlu Maiya jelaskan supaya kamo faham. Tapi itu semua dah xa penting kerana kamo xpernah buka hati dan pikiran kamo.

Maiya minx maaf mungkin selama ni Maiya xpernah faham kamo, n selalu buat salah, asalkan kamo taw kenapa Maiya jadi mcm ni. Kerana Maiya takut kehilangan kamo. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Dan ini yang terjadi antara kita. Maiya minx maaf, sebb terpaksa layan kamo macam ne. Maiya tw kalo kamo dh berubah. Tapi Maiya buat macam ne sebb Maiya xnak ad kesilapan untuk kali ke-3
Mungkin suatu hari nanti akan ada insan yang lebih baek dari Maiya untuk muncul dalam hidup kamo dan menjaga kamo, jangan pernah kamo sia2x kan dy kalo dy betul2x sayangkan kamo. Kamo jangan pernah ulangi kesilapan lama kamo. Jujurlah dngan dy, jaga la hubungan kamo kejalan yang Allah redhai. Suatu hari nnt xkan ada lagi nama Maiya muncul dlm hidup kamo, dalam fikiran kamo kerana Maiya akan segera pergi dr hidup kamo. Maiya minx lepas ni kita bawa haluan masing2x kerana itu sahaja jalan yang terbaek.

Maaf mungkin dengan cara ini mmpu sedarkan kamo. Maiya xtaw macam mana kehidupan Maiya seterusnya dan akan datang. Kamo xkenal siapa Maiya. Siapa keluarga Maiya dan asal-usul Maiya. Pertemuan dan perkenalan kita ini hanya untuk memberi pengajaran untuk kita sebb kita hnya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan. 

Terpulang lah kepada kamo untuk menilai siapa Maiya sebenarnya. Kalo perlu sekalipon untuk melupakan Maiya, Maiya xkesah asalkan itu mampu buat kamo tenang dan bahagia. Maiya dh xmampu jadi yg terbaek untuk kmo. Maiya xreti nak jaga hati kamo. TAPI tolong ingat, Maiya xpernah berhenti doakan kebahagian kamo. Maiya akan sentiasa kenang kamo dalam doa-doa Maiya.

Tolong terima n hormat keputusan Maiya kali ne. andai ini yang tertulis untuk kita, pasti ad hikmahny. Insya-Allah. Assalamualaikum. Myya Asy’ari. </3 


PEACE.LOVE.HARMONY

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...