Thursday, January 10, 2013

Pending Hang Out Story

Hye to all my dearest readers!

I’m back a new story **kononnya! ^^ about HANG OUT again! Haha last Saturday, 5hb January 2013 Maiya keluaq ngn kawan-kawan p KFC **kau fikir cincai?? Haha kidding2x just want to celebrate birthday this girl that wearing TUDUNG hehe.

yg pakai tudung dewi, n chynn

Alangkah indahny jika Maiya tidak d’serang GASTRIK pada hari tu. Mmg sesangat kritikal TAPI demi KAWAN redahhhhhh ja. Kena plak sebat F&N strawberry rasakan la habuan dy Maiya tmbh la teruk! Air gas la katakan. KFC tu dh mcm rumah Maiya d buatnya. Dengan nak muntahnya peningny lagi sebb tunggu mmbe yg laen smpy dekat 1jam lebih! Erghhhh! Rumah dekat ja tp janji xa ON TIME benggang btol!

Lepas g KFC tu membe-membe yg laen temankan Maiya p beli TEDDY BEAR untuk kawan abng Maiya. Bear tu sesangat la CUTE! Warna FURFLE *purple! Huhu! Harga dy pon CUTE la jugk. Lepas dh beli kmy semua balik kecuali Chynn & Dewi, dorangg g Bandar jalan2x kat sna. Haha best friend la katakan xcukup masa yg ada spend time lg smpy petang. Maiya, Shue, & Fatin balik rumah Maiya n kitaoranggg TIDOQ! Haha sempoi! Rugi sesangat sebb Maiya xboleh nak happy-happy sebb Maiya xsihat ssngt. Hhmmm. .

Yesterday, HANG OUT lagi p BSN ja beli PIN num untuk UPU tu. Ha! Dah beli ka untuk budak2x lepasan SPM tu? Xpa la still ad masa lg lek luuu bak kata hngpa mua kn? Hehe penat sngt semlm ulang-alik ja keja, dh smpy rumah dh nk isi UPU tu dy minx markah kokum plak! Adoi mak ai! Kluaq la balik p sekolah jumpa cikgu yg x d’segani tu lagi! Haha ye xa? Buat muka tebai dh! Dh jumpa dy, dy suh plak leave name, ic num, n phone num. dy sibuk. Kononnya la. **memg pon haha ^^ so td pagi baru cikgu tu sent msg bg markah tu, TAPI continue la hari sabtu baru apply sbb BUSY. Huhu

Maiya rasa tu ja kot yang Maiya nak cqita kat koranggg, kalo ad ap2x lagi akan d’update la as soon as possible! Maklumlah dh xsekolah FREE memanjang baq hng! Haha oke that’s all. Chawwwwwww! :P





PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, January 4, 2013

Selamat Menempuh Dunia Baru

Hye to all my dearest readers! 



Hari ini, 4hb Januari 2013 bersamaan dengan hari Jumaat adalah hari PENTING bagi budak-budak batch 1995. U know why? Sebab pada hari ne semua kawan-kawan Maiya YANG KENA KHIDMAT NEGARA, sudah berangkat ke kem masing-masing yg telah d’tetapkan untuk panggilan pertama. Huhu macam mana la perasaan doranggg erk? Ad yg nak, ada yg xnk. Maiya pon kena gak PLKN tu tapi pnggilan ke-2 atau ke-3. Huhu, perasaan kosong xtw nk kata apa. Tapi Maiya xkesah. ^^ Cuma xsnggup nk tinggalkan BUBUCUK Maiya hehe!

 Actually, kelmarin Maiya rsa mcm sedih la jugk, mmbe-mmbe yg kena PLKN smua pakat curahkan perasaan. Masing2x ngadu xnk p. huhu nnt Maiya pon akan rsa mcm tu jugk la kn? Hhmm, semlm ada la mmbe sorng ne, sedih ja dy. Berat ja rsa nk tinggalkan rumah tu hehe, tapi dy OKAY la sebb dy masih lg dekat daerah semananjung naknak PENANG lg. best la kot! Maiya ne xtw lg mcm mna cerita. .

Harapan n doa Maiya buat semua kwan2x Maiya semoga koranggg semua tabah nak hadapi kehidupan baru, cabaran baru. Semoga koranggg sentiasa sihat2x selalu n happy dekat sana. Don’t worry. Koranggg mesti akan dapat kawan baru n yg paling berharga sekali PENGALAMAN baru. Ye xa? Hehe

To my lovely Amirul Asyraf. Jangan pernah putus asa. Belajar rajin-rajin. Jangan sia-siakan peluang yg ad ni ok? **almaklumlah dapat belajaq kat GIATMARA buat sementara ne. hehe Org sayanggg sngt kat dy. Org sentiasa doakan kejayaan dy. Semoga semua urusan kita, rancangan kita, ALLAH permudahkan. Semoga kita dapat jaga hubungan kita hingga akhir hayat. Before I end my entry for today, I just want to say may all of us can faced the truth of reality, n never to give up. Always to wake up to move forward! We can do that! Bila dah dapat results nnt, dh tw dpt belajaq kat mna, insya-Allah kita pasti dapat jumpa lagi dengan izin-Nya. AMIN! :’) good luck from me!







PEACE.LOVE.HARMONY

Wednesday, January 2, 2013

Persahabatan feat Pengorbanan



Hye to all my dearest readers!

Straight to the main topic! **mood agak kurang baek. SAHABAT adalah kawan! Hehe ye ye sahabat adalah orang yg paling rapat ngn kita selain family kita. Ye xa? Hhmm, ALLAH ciptakan bermacam-macam jenis perangai hamba-Nya kat dunia ne, so macam-macam la perangai n karenah kawan2x tu kn? Macam orang selalu cakap, “buat baek tu biaq la berpada-pada” pada siapa?? Hehe! Yes, that’s right. Tapi tolong renungkan situasi yg akan Maiya cerita kn ni oke? Atau dalam erti kata laen “try to put yourself in my shoes” **bukan dalam kasut ya? Hehe

Koranggg ad seorang kawan, kawan baek korang. Dy ad satu habits yang koranggg kurangg suka. Cara dy, bila dy ad masalah or dy dalam kesempitan, kesulitan, n kekecewaan dy akan cari korangg sbb nk shared problems ngn koranggg atau cari koranggg untuk minx pertolongan TAPI bila ada something yg BERLAKU kt diri koranggg, if korang pulak in trouble, kawan baek korang tu JUST mndengar, tnpa usaha n bantu korang but sometimes he/she DO NOT WANT to help u or DOES NOT WANT TO be by ur sides! Why? Does it called them is selfish? Hmm, let’s we checked out. .

Kawan tetap kawan, bila dalam susah or senang kita sentiasa tolong. Itu tanggungjawab bagi seorang kawan. Kadang-kadang ad jugk kawan yg sanggup buat kita kuli dy, n ad jugk yg snggup ambq kesempatan atas kesenangan kita so we mst beware with the kind of people like that. Kalo xa d’tolong kn kata kita ne b’lagak, sombong, pentingkan diri sendiri, kalo selalu tolong kunk bsaq kepala plak. Ye xa??

That’s what happens to me yesterday. Maiya plan xnk keluar petang tu, sbb xdaq mood. Astu si kawan tu called tnya nk p kedai ke xa, and then I just said that I do not know what I want to buy n si kawan bilangg temankn pon xbly ka? Hhmm, niat dalam hati bly la kuaq sat ambq angin KONON ny. Dy ajaq Maiya kuaq tp Maiya yg tunggu dy. It’s okey d’maafkn sbb dh fhm yg dy slalu siap LAMBAT! Then dy boleh tnya “XA BAWAQ MOTO HNG KA?” Maiya rsa dy boleh nmpak n tw moto Maiya xdaq n abng Maiya guna. Dalam hati sabar la even tngh marah, mood time tu dh xa okay time jalan ngn dy ke kedai. Si kawan tnya Maiya oke ka? Dy ad wat salah ka **ye mmg pon hng ad wat salah =.= then dy cakap klo dy ad wat salah dy minx maaf! Allahuakhbar! Hati yg drpada marah tu bly reda bila keluar maaf dr mulut dy apa lg dy crita pulak sal probs dy **ne yg aku lemah ngat ne. Nk buat mcm mna lg, nk d marah kunk dy ckp ap plak, Maiya plak jenis yg diam, xkan ckp ap2x TAPI Maiya suka mengadu. So Maiya ngadu dekat SHUE kn? hehe

Memang tak salah ap yg kawan Maiya dh buat, TAPI cuba la dy fikir sebb apa Maiya buat muka benggang Maiya tu, dh la dlm masa yg sma Maiya ngah kecewa sikit ngn boy Maiya. Kawan Maiya SELALU wat Maiya mcm ne. sapa xa sakit hati? Ya mmg Maiya kena bnyk sabar, tapi smpy bila? Dy xpenah pon nk KORBAN kn sesuatu macam transport contohny untuk p kedai, asyik Maiya ja yg bwaq moto Maiya sometimes my mum pon ckp Maiya ne asyik bwaq dy ja. Kalo dy xnk bwaq pon xpa Maiya xkesah tp TOLONGLAH JANGAN TANYA MOTOR MAIYA MANA? KNP XBAWA MOTOR MAIYA JA? Xa ka dh nmpak kt situ dy macam guna-guna kn Maiya ja? Mmbe Maiya pon ckp mcm tug k kt Maiya tp Maiya sabar jela. Dy boleh fikir xkan la 24jam moto tu Maiya nk pegang. abng2x Maiya ad, mest nak guna jugk. Maiya bukan b’kira ka apa tapi smpy bila Maiya ja yang kena b’korban untuk dy.

Dalam kepala otak Maiya ne 1 hal ja, Maiya ingat dy selalu tolong Maiya kalo Maiya ad problem ngn boy Maiya, n Maiya ingat pesan mak ayah Maiya, biar kita tolong orang, nnt bila Maiya susah orang pulak akan tolong Maiya. Allah sentiasa ad, n pasti ada balasan untuk dy **macam kejam plak ye? Hehe maksud Maiya balasan tu, suatu hari nnt dy akan rsa jugk mcm mna Maiya rsa bila jadi KULI orng walaupun ORG tu KAWAN. P’jalanan hidup kita ne masih jauh, bnyk lg habits manusia yg PELIK yg kita xtw. Biar orng buat kita xpa, Tuhan nk balas tu kejap ja. Time tu baru nak d’jadikan PENGAJARAN dlm hidup kn? hehe Terimakasih! Sawadikap! **mayangsari sot!




PEACE.LOVE.HARMONY

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...