Monday, December 31, 2012

Happy New Year! 2013

Hye to all my dearest readers!


 Ha! Straight to the point! Hehe tak mau pokpek pokpek~ ngee~ memandangkan malam ne malam tahun baru so Maiya dengan berbesar hati mewakili diri Maiya mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU untuk koranggg semua! HAHAHA **ingat kn mende la erk? Just nk wish happy new year ja ish3x. .

Okay dah masuk tahun baru ne MESTI a.k.a WAJIB tanya erk, AZAM BARU apa? Ha! Engkoranggg semua apa la azam untuk tahun baru ni? Ooo paham2x. . **buat2x paham sat hehehe BUT for whom that will faced BIG or SMALL war I know what is your new years’s resolutions! Hehe first of all, dh semestinya azam korang ialah AKAN BUAT YANG TERBAIK UNTUK UPSR, PMR, SPM and also for those that will sitting in STPM. Am I right? Hehe jangan nak membonggak yo? Eden dh paham daa apa azam korangg sebb pernah mengalami situasi macam tu, ye xa?

Haha Haha ha?! What is my new year’s resolution?! Would you like to know about my resolutions? As usually people always said that they want to be a successful person right? But who does not want to be the kind of that people? Of course we want to be so. Me too! Hehe others, Maiya nak make sure azam yg tahun lepas yg tak tercapai tu Maiya usahakan pada tahun ne. Memandangkan Maiya dah habis sekolah so banyak sngat tanggungjawab Maiya lepas ne nak menghadapi dunia luar yg lebih pesat berbanding di alam persekolahan, ye xa? Haha!

Asyik cqita pasal azam baru ja, xbest la kn? Asyik2x tanya azam cuba la tnya soalan laen. .hehe. . hhmm, TAHUN ne blog Maiya dh berubah warna, last year warna merah kan? Tahun ne dy warna PURPLE! Hehe why? Sbb dy pon ada azam gak nk ubah diri dy. Hehe! Ha! Actually Maiya baru ja habes tolong membe Maiya sorang ne SHUE siapakn and edit-kan blog dy. Buatkan dy header baru. Almost 6 design I have made but only 2 or 3 was GOOD! Penat tux a la penat tapi kalo dah minat bnda2x mcm tu NO PROBLEMS BILANG! Haha ye xa? Before I ending my entry, I have some advice that I would like to shared. .

p/s: dah masuk tahun baru ne jga diri ya? bg students tu belajar elok2x jangan sia2x kn peluang koranggg untuk belajar, jangan jadi mcm mak ayah kita yg dulu susah xbly blajaq. oke? jngan hampa kan dorangg Maiya sentiasa doakan kejayaan korangg semua semoga tahun baru ne Allah permudahkan lagi urusan kita kat muka bumi ne ok? ^^ that's all! :*






PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, December 28, 2012

The TWIN and 2013 will coming

hye to all my dearest readers?! how are you there? i hope everything JUST alright. . ye xa? hehe
how about you holiday? hehehe **untung la dapat b'cuti ha! mest best kan? jalan sakan la cuti ne. .
Maiya? duduk rumah ja, KEJA?? ngee~ Maiya tolong parents Maiya ngasuh baby ja. . 
nk tngok muka baby uh? ha! jom2x!

baby bobok ^^

uumm ^^
sorry la ya? dapat snap time tidurrr ja, n ne yg comei. hehe ^^
ha! ne la budak yg Maiya ngasuh tu. . kenapa mukany beza? sebabbbb ne KEMBAR hehe. .
cuba teka mana satu abangny n mana satu adikny? 
mmandangkan yg baju biru tu lg CHUBBY so dy la abang, bju hijau tu adik dy **manja hehe
banyak sangat kerenah budak2x ne. walaupun kecik ag, baru 4 bulan tp BANYAK AKAL
geqammmmmm btoi ngn dorangg ne. parents twin ne orang kelate. tp dorang lahir kat sabah.
jauh beza ny. alhamdulillah hari ne dah masuk sebulan Maiya jaga doranggg. 
dr xdaq keja, ye xa? haha

sorry la sebb lama dh xa posting2x ne sbb busy. tngk la blog Maiya pon dh laen an? 
hehe almaklumlah nak masuk tahun baru, mestilah berwajah baru, ye xa? hahaha
**awat ntah hari ni suka ckap "YE XA?" hehe macam2x la 
kla, sampai sini ja story Maiya, if ad something news i WILL shared with u. :)) take care

p/s: sedar xa sedar hari ne la penghujung tahun 2012, means, kelmarin hari khamis hari terakhir malam jumaat. hari ne plak hari jumaat yg terakhir dalam tahun 2012, hari ne jugak hari terakhir bagi kaum adam menunaikan solat jumaat. beberapa hari ja lagi kita dh nak masuk tahun baru, tahun 2013.what i hope is, tahun depan akan menjadi lebih bermakna bg Maiya semoga Maiya kuat, tabah hadapi dugaan tahun depan n semoga jugk Maiya dapt result yg eemmm! ^^ n bahagia ngn amirul Maiya that's all. have a nice day ya?! :))




 
PEACE.LOVE.HARMONY

Sunday, December 2, 2012

birthday event, FREEDOM, hang out!

Hye to all my dearest readers!
How are you? Did u miss me? Haha! How about ur holidays? It is okay? 
Hhmm Maiya ada bnyak story nak cerita ne!  I’m so happy now! So glad! But in the same time it’s really hurt! U know what? Let’s pay your attention on my story… 

23hb November 2012 
 
As u know on that day was my birthday! walaupon Maiya dah 17 tahun tapi masih gak sambut birthday TAPI dengan kawan2x ja. Tu pon AHLInya xcukup … 
paling best kena TEPUNG on that day! Haha tapi THE DALANG on my birthday pon dapat HABUAN dy gak. Haha dy xkan dapat lepas dr MAIYA & FATIN
**hng dengaq tu SHUE ^^ just tengok la pic ne untuk mnggambarkan suasana masa celebrate birthday Maiya. 

terkono! !

senyumm xperlu kata apa2x

ngeee~

VERY good :p

ambq HNG! balasan~

kihkihkih!

haha!
 itu ja yg sempat di snap! but happy sangt2x! xsngka ni yg pling teruk. LOL =,=

28hb November 2012
HAH! Ne paling best. 1st of all pada hari ne merupakan birthday MY LOVELY BUCUK! 
Haha even Maiya xjadi the first one that wish on his birthday but 
I am still the one that remember and love him! <3 semoga dy pnjg umur n 
murah rezeki selalu! 2nd, pada hari yang sama gak, hari yang paling happening sebb pada tarikh tu la berakhirnya Maiya ngn kawan-kawan BEBAS dari zaman persekolahan
 because SPM is OVER! Yeaahh! I am glad to heard that! 
But, time nak balik tu Maiya xsempat nk join membe2x laen snap2x sebab 
Maiya kena balik. Ad probs sikit L walaupon lepas ne dh xsekolah daa, 
dalam hati Maiya sedih sngat sbb lepas ne semua bawaq haluan masing-masing 
ntah ke mana dah lepas ne. sebak je tengok gmbaq kawan2x yg mcm2x karenah! 
As conclusion, Maiya hanya mmpu mendoakan kebahagian doranggg 
semoga doranggg sihat2x selalu d samping orang tersayanggg. Maiya akan selalu ingat kenangan-kenangan Maiya b’sama dorang semua! :’) 

30hb November 2012 

lepas ja membe hbes paper time 29hb ary tu, trus plan nk hng out ngn kwn2x wat 
terakhir! best sngt! tp . . kami kkurangan sorang lagi kawan. .
dy terpaksa balik kmpung hari tu gk. huh! koranggg tngk la gmbq kt bwah ne ok?
tu ja yang mampu Maiya cqita kat hngpa smua! haha

wiwi.cira.chynn

pelawat datang ^^

YOYO ja hehe

fatin n chynn

dewi n fatin

me n shue (calculate!! haha)

weeeeeee!

huahuahua!
actuallu t'lalu bnyk sngt gmbq so, ini ja yg termampu untuk d'kongsi. .
before Maiya akhiri entry kali ne, Maiya harap koranggg enjoy cuti korang kali ne oke??
n buat kawan2x Maiya hope hngpa smua xlupa kat Maiya oke?
always MISS YOU syngggg **huby jngn mrh tw** ^^ hehe
oke tata, titi, tutu :)


PEACE.LOVE.HARMONY

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...