Thursday, June 21, 2012

SMK Bukit Garam ii, Sandakan

hye to all my dearest readers. . !
how are you? sihat xa? alhamdulillah kalo sihat, kalo daq cepat2x la makan ubat ok?
ok, lama dah kan Maiya nda ber-update ne kn? sbb apa? 
sebb ary ne Maiya baru b'peluang untun meng'hupdate blog Maiya yg dah b'lalat ne! haha
Maiya busy siapkan Mag Inc. apa tu? nant Maiya cerita ngn kornggg ok?

oke tanpa buang masa Maiya nak cerita ngn kornggg sal sebuah skolah ne. .
sekolah tu nama dy. . .
Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Garam II, Sandakan Sabah
ada apa dengan sekolah ne? ok jom nak citer ne. .
sbenarny ne sekolah Maiya KALAU TIDAK la (tapi sekolah rndah punya la hehe)
before Maiya pindah sabah ne. .
bila wat research, sekolah ne jauhhhh yg amat sngt, nak tw bpa jam?
haha! dr rumah Maiya ke sekolah ne hampir, 2 Jam. ibarat dr Penang ke Perak la kn? hehe
sngt jauh kn? xkn la Maiya nk ulang alik ulang alik p skolah mcm ne. . 

8hb JUNE 2012

pada tarikh ne la Maiya p KINABATANGAN sbb ayah Maiya ad plwanan bola. .
wakil POLIS MARIN, perlawanan tu plak depaa wat kat sekolah ne. .
sekolah SMK Bukit Garam ne, punyaaaa la cantik baqhang! besaq gilaaa. .
1st time masuk sekolah ne ibarat macam masuk kolej ja,
bila round2x dlam tu macam sekolah kat Penang ja )): mmg cantekk la bg Maiya, . 
time tu dh rsa nak pindah sekolah dah. . haha mmg tpikat tngk skolah mcm ne. .
haish! Maiya ne cakap ja kn, but koranggg xnmpk pn skolah tu. .
apa kata kta tngk gmbaq sma-sma nk? hehe sempat lg Maiya snap gmbaq skolah tu. .

bangunan p&p
bngunan p&p, blkng tu asrama guru kot (:
macam bilik guru or seangkatannya (:
belakang tu depaaa punyaa dewan! huu~
no caption (:
ha! dh tngok an? bg Maiya mmb cntik, tu korng tngk dr depan ja. .
kat belakang ada lagi, jenuh la kalo nk snapp satu skolah. .
macam sekolah vokasional/teknik pon ada jugk, mmg cntik la, simple ja. then luasss!
smbil2x tngk skolah tu tngk la jugk ayah Maiya maen bola. .
bila ingat balik kenangan2x time kat skolah ne, mmg nk tegelak la. .
besa la tngk bola mau riuh kn? kalo sengappp ja bukan tngk bola tu, dh la bising then. .
macam2x la p'kataan yg kluaq dr mulut dorng tu mmg lawakkk la. .
haha mmg xbly bla. . but apa yg Maiya ingat abnggg tu cakapppppppppp. . .

" weyh, ingat! gigi maih ( emas ) cabut, gigi maih mahai ( mahal ) gigi palsu xpa. .
gigi palsu xyah cabut, gigi palsu ada POLIDENT, haha "

" hangpa ne apa, kutip bola ka kutip nyok! ( kelapa ) "

" weyh, hngpa smua p balik la, p balik kutip nyok! haha "
mmg xboleh bla dngq abg2x ne mrapu. . abng2x yg ada k'bnyakkan nya org utara. .
tu la syok dngq depa kutuk2x ne. haha, skali mai turn dy maen plak. .
membe2x dy kutuk pulakk dy! hehe mmg kena la. .

btw, tu ja yg Maiya nk story ngn koranggg semua. . nnt ada story lg Maiya 
hupdate laen ok? tunggu naa? hehehe. . selamat tengahari semua ((:





PEACE.LOVE.HARMONY

Saturday, June 9, 2012

MAIYA rindu INTAN !

hye to all my dearest reader! 
kan kat entry INI Maiya ada cakap Maiya nga sedih an? tw daq pasai pa? ne nak cta arr ne. .
semalam! semalam adalah hari terakhir Maiya hang ngn Intan @ Ieka. .
hari ne dy dah balik penang n truih gerakk ke Ipoh. .
hhmm. . pas ne xdaq dh membe Maiya nk kuaq. . duduk rumah ja. . tu pon kalo Fatin xly kuaq. .
semalam la, dpat borakk puas2x n hug dy! snap2x ngn dy. . nk negok? jom. .

u know, it's me
Ieke @ Intan )):
Patinnnn n Ieka!
angin kuat, muka buruk! =,=
peace aje! ^^v

background santikkk!

my muka sakai ! ^^
btw, ne ja yg ok sikit yg nk shared ngn ngkoranggg semua. . 
kami xdpt nk jumpaa lama2x coz nak hujann, so jumpa kejapp ja. . ingat nak jumpa ary ne. .
but, Maiya p Kinabatangan. k koranggg xtw pon. . ^^
smpy sandakan (rumah) pukul 1 dh. . flight dy dh kat laut mna dh tem tu. . )):
xpa la nnt kalo ada rezeki dapat jumpa dy insya-Allah Maiya nk jumpa dy lagi. . (gila xnk!)
hhmm, seriuss, mood down gilaa-gilaa karangg ni. .
xboleh nak taip or cerita ap2x dh ngn korng. . apa yg penting Maiya rinduuuu Intan!

to Ieka: aq minx maaf sngt2x kalau aq ad wat salah sepanjang hng kat sabah ne. .
hng balik sabah pon dh cukup bg aq, terubat gak la rindu aq kat hng slama ne. .
aq harap hng xlupa kat aq, n jga dri hang lek lok. .
stdy hard. . hng kn budak pandai ^^ hehe. . apa2x pon ada rezeki nnt kta jumpa lg k?
ILOVEYOU! IMISSYOU! ((':

ne Ieka ajaq. . xpnah nk muka vanggang mcm ne. .

1st time wat muka macam tu. . ntah ttba ja nak muka macam tu. . terikut Ieka dh la. .
hehe! GTG good night, sweet dreams ((:





PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, June 8, 2012

buat header tp xPRO ~

hye to all my dearest readers! 
hari nak story apa pon xtw, coz Maiya nga sedih. . why? wait ar nant Maiya crita kat koranggg k?
oke, good-good. . haha btw, td Maiya buat kn satu lagi header kat kawan Maiya. .
kawan ny mana? haha macam besa la kawan baek, kawan karib n sgala bagai Maiya. .
sapa lagi kalau bukan IEKA , actually Maiya ne xla Pro mcm koranggg yg tereeee wat header,
yg cun melecun, yg pergghhhh! cantik. .
Maiya wat besa-besa ja, bedasarkan apa yang kawan-kawan Maiya nak. .
for me, xcantik, tp doranggg suka, so suka la jugk hehehe ^^ 
ummm, nak tengokk err? ha! japp ehh. .

oh no!! my lady bird! hehe
ha! tengok dahh an? tu la header yg Maiya wat kn dy tadi. . she like so i don't mind la! haha

eehh2x! gambaq shue la! haha
ha! ne header kedua yang Maiya bwatkn. ne header SHUE ( budak biru! ) haha
she like blue colour, while ieka like purple. .
so, header dioranggg penuh la ngn kaler masing-masing. . even dh tngh pning mcm mna nak match kn. .
last2x dapat siapkan gak. n dioranggg pon suka. . kalo xsuka mau kna sekeh! hehe
*just kidding! haha (Y) ! tapi Maiya xla sehebat koranggg meng-edit itu ini. .
hanya ini yang termampu! hehehe 

btw, 2hari ja lagi nak sekolah, huuaaaa! xmau sekolah! huhu. .
penahh tw sekali tu m'nagehhh kat oranggg tu kata "xnak p sekolah" haha maluny nagehh kat dy. .
tp karanggg ne nagehhh sebab dy )): hmm
rsa-rsa macam xsabar gak nak p skolah ne, haha sebab apa? **bohong la kalo nk belajaq! haha
1st of all, ofcoz la nk jumpaaa membe. . 2nd nk sambung buang tebiat kat skolah. .

last year pic! hehe
yg duk tidoq kat tingkapp sana tu, yg ad arrow tu, Maiya la tu. . haha tu la tabiat classmate Maiya. .
tahun ne dugaan sngt2x la mengancam. . tambah2x dh pindah blok baru kn. .
memang best ja tdoq, . sejukkk ja! haha *ingat la hng tu nk SPM*
insya-Allah bukak sekolah ne xkann ada lagi tidoq2x dalam kelass ne. . pomise! hehe
btoi la, bukak sekolah ni Maiya nak fokus SPM. .
hmmm,. . bapa bulan ja lagi nk SPM. . hadoi! ne la lemahh segala-galany ni! erghhh!

btw, tu ja kot yg Maiya nk mory-mory ngn koranggg semua. .
tunggu la entry seterusnya k? good nite all! 



PEACE.LOVE.HARMONY

Tuesday, June 5, 2012

hang out n test JPJ

hye to all my dearest readers. .
what u doing now? yay! today, Maiya nak shared something ngn koranggg semua berita baek. .
haha berita baek? apa erkk? ok nk crita la ni tp postpone dulu la k?
nak story sal hang-hang out-out dulu dengan sahabat tercinta Maiya hari isnin baru-baru ni. .
oke, kitoranggg hang ne pon sebb kawan Maiya yang IEKA tu dah balik sandakan. .
tapi kejappp je la cuti pastu sabtu ni dy balik Perak dh. . huurmmmm )): i will missing u girl!
kami mmg plan nk hang out sesama tp xtw bilaa masa yang tepat. .
so isnin tu merupakan hari yg tepat la tuk kamy kuaq sma2x. .
gpun kmy kuaq sebab buah hati c IEKA ne ad post gift kat dy, (dy bgi teddy bear bsaq!)
huhu, kmy p la ABX dulu then baru p mc'donald. . haha naek bas mini plak tu. .
sbanq ny dh dkat 6 taon ne xpnah skali pon naek bas mini tu tp smata2x hang out,
sanggup aq redaahhh! haha nak naek moto pon bly gak tp Maiya ngn Shue ja baru ada L. . haha
xkan nk redahhh gk. . cari na'aih ada la. . bnyak story sbanaqny, tp ni yg mmpu d'storykn!
haha, ohya! jom kita tngk gmbaq sma-sma nk? xnk xpa xpksa pon. . haha

ne group meqahhh! hehe
ne plak group purpleee! hehe
me n ieka ((:
me n mimie. . *abaikan muka buruk ktaorangggg* ((:
kononnya candid la sangatt! haha
ice cream timee!
shhhhhhh! haha neglect the background ok>? haha
ha! tu je la gambaq yg oke yg Maiya nk share. . kitaoranggg xa la sehebat koranggg semua. .
sehebat apa?? hehe sehebat b'gambar macam koranggg la. .
kami ne simple2x saja. .
dapat hang sama-sama ne pon dh cukup happy bagi kami? ye xa membe?
haa, klo ko jwb xa aq p sekehh pala bwu tw! hehe
 end story about hang out ne ok?

pasal berita baek? ok, tadi Maiya test JPJ ngn budak ne Shue haha (sorry d tag lg!)
1st tu mmg ketaq gilaa! muka masing2x muka ketaqq smua yg test JPJ hari ni semua ny takut. .
macam budak yg tengah taip ne la.! haha, dengan lafaz bismillah, n d'sudahi alhmdulilah. .
akhirnya Maiya lulus dengan jaya ny! haha (apa la hng ne Maiya!) ^^
Maiya amik lesen motor k? bukan kereta. . umur xcukup lagi nk amik kereta. .
bak kata abang td tu, "BUDAK-BUDAK MASIH!" haha. .
lesen kereta belakang story la, pas ni fokus tuk SPM ja xyh pk bnda laen!
ok, mmandangkan kaki dh kebasss, nk tdoq dulu la? letih bangettt!
*apa kaitan ngan kaki? nga dok b'sila ne mmg la kebaih! haha*
ha! nant Maiya blogging lg k? tunggu la entry seterusnya tw? ok bye all~


 


PEACE.LOVE.HARMONY

Saturday, June 2, 2012

apa saya buat bilaaa tteett! ?

hye to all my dearest readers!
haa! lama kn xber-hupdate ne, dun worry still alive! haha. .
maklum la cuti-cuti macam ne agak busy KOT, buat apa ja? bukan buat apa, sja wat ramai sat. .
ha, koranggg semua apa khabar? sihat xa? hope koranggg semua sihat la kn. .
cuti-cuti cm ne p mna-mna xa? Maiya cuti kat rumah ja. . huhu. .
 xpa la, koranggg p mna2x pon hope koranggg happy n jga diri baek2x la naa? hehe
ole-ole tuk Maiya jang lupa tw? trutama budak ne shuehada jngn lupa aq, . haha!

oke bkaitan ngn title kat atas tu, Maiya ada something nk share ngn koranggg semua,
pasal apa yang Maiya buat kalo Maiya. . tteett! hehe apa bnda tu? jom bca sama-sama k? hehe
nnt kalo dalam bracket Maiya letak tteett! tu la Maiya maksudkn tteett!

APA MAIYA BUAT BILA MAIYA HAPPY (TTEETT!) ? 

kalo Maiya happy, Maiya akan senyum sorang-sorang macam org gila,
xpon Maiya akan menyebarkan virus kepada mangsa-mangsa terdekat la kn? hehe
Maiya xlupa jugk, kalo Maiya happy Maiya b'syukur sngt ngn ALLAH
mengurniakan perasaan Happy pada saat yang mmg Maiya impikan ((:

APA MAIYA BUAT BILA MAIYA SEDIH (TTEETT!) ?

first apa yg Maiya wat nagehh dulu la, haha nagehh smpy rsa nk bhenti baru bhenti. .
then, Maiya mest kena dngaq lagu supaya Maiya xsedih dh. normal la. 
pastu Maiya akan ambiq 1 keping kertas, Maiya tulis "DON'T CRY
nnt penuh satu kertas tu Maiya tulis macam tu, so scara automotik ny Maiya xkan nagehh dh la. .
cuba try, gerenti (80%) xnagehh dh, hehehe, xjamin la, depends pada diri sndiri la. .

APA MAIYA BUAT BILA MAIYA BOSAN TAHAP GABAN (TTEETT) ?

sma jugak Maiya akan amik 1 keping kertas t Maiya tulis. . tulis apa? Maiya akan tulis. .
" MAYANG SARI BINTI MOHD SUBRI " 
 haha tu mmg kalo dh tahap gaban la pas ja buat bnda alah tu sat ne baek ny dok tdoqq! haha
mmg kalo dh bosan kejadian mcm ne sering berlaku la. . mmg tidak dpat d'elakkan. .

APA MAIYA BUAT BILA MAIYA MARAH (TTEETT)? 

haa! part ne best, kalo Maiya tengah marah Maiya wat ramai, tapi sat ja! haha
then, Maiya wat bodoh ja, pastu teriakk! (nagehh) hehe 
kadang2x kalo dh marah mood mmg down gilaa, so jngn la teguq Maiya. .
kalo teguq Maiya time Maiya marah, rsa macam ckap ngn angin ja, sbb Maiya xlayan pn. .
hehe mewarisi sifat PAPA Maiya. . hehe anak bapak sma ja, ! ngee ^^

haa! la ne hngpa dh paham ka tteett! tu apa? haa tu la tteett! bnyk lagi tp ne ja yg Maiya,
mmpu shared pasai diri Maiya bila Maiya tteett! hehe. .

ok sudah cukup sudah, cukup smpai di sini saja,. . haha, nk out dulu nak g makan. .
btw, wait for my new entry ya? hege. . bye bloggeerrrss!






PEACE.LOVE.HARMONY

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...