Monday, December 31, 2012

Happy New Year! 2013

Hye to all my dearest readers!


 Ha! Straight to the point! Hehe tak mau pokpek pokpek~ ngee~ memandangkan malam ne malam tahun baru so Maiya dengan berbesar hati mewakili diri Maiya mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU untuk koranggg semua! HAHAHA **ingat kn mende la erk? Just nk wish happy new year ja ish3x. .

Okay dah masuk tahun baru ne MESTI a.k.a WAJIB tanya erk, AZAM BARU apa? Ha! Engkoranggg semua apa la azam untuk tahun baru ni? Ooo paham2x. . **buat2x paham sat hehehe BUT for whom that will faced BIG or SMALL war I know what is your new years’s resolutions! Hehe first of all, dh semestinya azam korang ialah AKAN BUAT YANG TERBAIK UNTUK UPSR, PMR, SPM and also for those that will sitting in STPM. Am I right? Hehe jangan nak membonggak yo? Eden dh paham daa apa azam korangg sebb pernah mengalami situasi macam tu, ye xa?

Haha Haha ha?! What is my new year’s resolution?! Would you like to know about my resolutions? As usually people always said that they want to be a successful person right? But who does not want to be the kind of that people? Of course we want to be so. Me too! Hehe others, Maiya nak make sure azam yg tahun lepas yg tak tercapai tu Maiya usahakan pada tahun ne. Memandangkan Maiya dah habis sekolah so banyak sngat tanggungjawab Maiya lepas ne nak menghadapi dunia luar yg lebih pesat berbanding di alam persekolahan, ye xa? Haha!

Asyik cqita pasal azam baru ja, xbest la kn? Asyik2x tanya azam cuba la tnya soalan laen. .hehe. . hhmm, TAHUN ne blog Maiya dh berubah warna, last year warna merah kan? Tahun ne dy warna PURPLE! Hehe why? Sbb dy pon ada azam gak nk ubah diri dy. Hehe! Ha! Actually Maiya baru ja habes tolong membe Maiya sorang ne SHUE siapakn and edit-kan blog dy. Buatkan dy header baru. Almost 6 design I have made but only 2 or 3 was GOOD! Penat tux a la penat tapi kalo dah minat bnda2x mcm tu NO PROBLEMS BILANG! Haha ye xa? Before I ending my entry, I have some advice that I would like to shared. .

p/s: dah masuk tahun baru ne jga diri ya? bg students tu belajar elok2x jangan sia2x kn peluang koranggg untuk belajar, jangan jadi mcm mak ayah kita yg dulu susah xbly blajaq. oke? jngan hampa kan dorangg Maiya sentiasa doakan kejayaan korangg semua semoga tahun baru ne Allah permudahkan lagi urusan kita kat muka bumi ne ok? ^^ that's all! :*






PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, December 28, 2012

The TWIN and 2013 will coming

hye to all my dearest readers?! how are you there? i hope everything JUST alright. . ye xa? hehe
how about you holiday? hehehe **untung la dapat b'cuti ha! mest best kan? jalan sakan la cuti ne. .
Maiya? duduk rumah ja, KEJA?? ngee~ Maiya tolong parents Maiya ngasuh baby ja. . 
nk tngok muka baby uh? ha! jom2x!

baby bobok ^^

uumm ^^
sorry la ya? dapat snap time tidurrr ja, n ne yg comei. hehe ^^
ha! ne la budak yg Maiya ngasuh tu. . kenapa mukany beza? sebabbbb ne KEMBAR hehe. .
cuba teka mana satu abangny n mana satu adikny? 
mmandangkan yg baju biru tu lg CHUBBY so dy la abang, bju hijau tu adik dy **manja hehe
banyak sangat kerenah budak2x ne. walaupun kecik ag, baru 4 bulan tp BANYAK AKAL
geqammmmmm btoi ngn dorangg ne. parents twin ne orang kelate. tp dorang lahir kat sabah.
jauh beza ny. alhamdulillah hari ne dah masuk sebulan Maiya jaga doranggg. 
dr xdaq keja, ye xa? haha

sorry la sebb lama dh xa posting2x ne sbb busy. tngk la blog Maiya pon dh laen an? 
hehe almaklumlah nak masuk tahun baru, mestilah berwajah baru, ye xa? hahaha
**awat ntah hari ni suka ckap "YE XA?" hehe macam2x la 
kla, sampai sini ja story Maiya, if ad something news i WILL shared with u. :)) take care

p/s: sedar xa sedar hari ne la penghujung tahun 2012, means, kelmarin hari khamis hari terakhir malam jumaat. hari ne plak hari jumaat yg terakhir dalam tahun 2012, hari ne jugak hari terakhir bagi kaum adam menunaikan solat jumaat. beberapa hari ja lagi kita dh nak masuk tahun baru, tahun 2013.what i hope is, tahun depan akan menjadi lebih bermakna bg Maiya semoga Maiya kuat, tabah hadapi dugaan tahun depan n semoga jugk Maiya dapt result yg eemmm! ^^ n bahagia ngn amirul Maiya that's all. have a nice day ya?! :))




 
PEACE.LOVE.HARMONY

Sunday, December 2, 2012

birthday event, FREEDOM, hang out!

Hye to all my dearest readers!
How are you? Did u miss me? Haha! How about ur holidays? It is okay? 
Hhmm Maiya ada bnyak story nak cerita ne!  I’m so happy now! So glad! But in the same time it’s really hurt! U know what? Let’s pay your attention on my story… 

23hb November 2012 
 
As u know on that day was my birthday! walaupon Maiya dah 17 tahun tapi masih gak sambut birthday TAPI dengan kawan2x ja. Tu pon AHLInya xcukup … 
paling best kena TEPUNG on that day! Haha tapi THE DALANG on my birthday pon dapat HABUAN dy gak. Haha dy xkan dapat lepas dr MAIYA & FATIN
**hng dengaq tu SHUE ^^ just tengok la pic ne untuk mnggambarkan suasana masa celebrate birthday Maiya. 

terkono! !

senyumm xperlu kata apa2x

ngeee~

VERY good :p

ambq HNG! balasan~

kihkihkih!

haha!
 itu ja yg sempat di snap! but happy sangt2x! xsngka ni yg pling teruk. LOL =,=

28hb November 2012
HAH! Ne paling best. 1st of all pada hari ne merupakan birthday MY LOVELY BUCUK! 
Haha even Maiya xjadi the first one that wish on his birthday but 
I am still the one that remember and love him! <3 semoga dy pnjg umur n 
murah rezeki selalu! 2nd, pada hari yang sama gak, hari yang paling happening sebb pada tarikh tu la berakhirnya Maiya ngn kawan-kawan BEBAS dari zaman persekolahan
 because SPM is OVER! Yeaahh! I am glad to heard that! 
But, time nak balik tu Maiya xsempat nk join membe2x laen snap2x sebab 
Maiya kena balik. Ad probs sikit L walaupon lepas ne dh xsekolah daa, 
dalam hati Maiya sedih sngat sbb lepas ne semua bawaq haluan masing-masing 
ntah ke mana dah lepas ne. sebak je tengok gmbaq kawan2x yg mcm2x karenah! 
As conclusion, Maiya hanya mmpu mendoakan kebahagian doranggg 
semoga doranggg sihat2x selalu d samping orang tersayanggg. Maiya akan selalu ingat kenangan-kenangan Maiya b’sama dorang semua! :’) 

30hb November 2012 

lepas ja membe hbes paper time 29hb ary tu, trus plan nk hng out ngn kwn2x wat 
terakhir! best sngt! tp . . kami kkurangan sorang lagi kawan. .
dy terpaksa balik kmpung hari tu gk. huh! koranggg tngk la gmbq kt bwah ne ok?
tu ja yang mampu Maiya cqita kat hngpa smua! haha

wiwi.cira.chynn

pelawat datang ^^

YOYO ja hehe

fatin n chynn

dewi n fatin

me n shue (calculate!! haha)

weeeeeee!

huahuahua!
actuallu t'lalu bnyk sngt gmbq so, ini ja yg termampu untuk d'kongsi. .
before Maiya akhiri entry kali ne, Maiya harap koranggg enjoy cuti korang kali ne oke??
n buat kawan2x Maiya hope hngpa smua xlupa kat Maiya oke?
always MISS YOU syngggg **huby jngn mrh tw** ^^ hehe
oke tata, titi, tutu :)


PEACE.LOVE.HARMONY

Sunday, November 4, 2012

last entry before BIG WAR!

Hye to all my dearest readers! How are you? I hope you all always in good conditions.
 Ya, as you know on this Monday 5th of November 2012, all of SPM candidates fill faced a big war!
 I am the one of them. Hahaha! So, to all form 5 students, how about your preparation?
 Everything IS okay? Yeah! Only one word right? AFRAID! Are you ready? Hehe ^^ hanya mampu ketawa. . actually Maiya dh xbley nk ber-blogging lg wat masa sekarang.
Maybe post hari ne post terakhir before Maiya exam.
Then, bila Maiya ad free Maiya share la something dengan engkoranggg semua na? hehe.
Okay before mengakhiri post terakhir ne, I have two stories that I want to share with u.

First of all, hari rabu lepas ( 31st October 2012 ) sekolah Maiya ad buat jamuan akhir tahun,
so, majority semua kelas buat jamuan, actually form 6 sebab doranggg ada hari graduasi.
 Fuh! Story dy pnjg sngtttttttttt haha apa yg Maiya mampu ckp ialah
JAMUAN YANG PALING BEST selama Maiya pernah sekolah dri form 1 smpy form 5 ne.
sampai je sekolah terus masuk kelas dengan SHUE n IFA, konon ny kemas kelas,
sekali dengaq cikgu disiplin MEMEKAK cepat2x menyorok, tutup pintu, tutup tingkap tutup lgsir
n tutup kipas! Haha sempoi daq. Dh mcm cerita seram daa erk? Ahaha
actually cikgu tu marah sbb ad budak form 4 dok melepak dm kelas doranggg n xnk beratur
kat tapak phimpunan, selamat la kami sempat bersihkn kelas. Then bila membe masuk kelas pakat2x
 kemas susun meja, tiup belon yg kbnyakkan ny meletop! Haha tolong kawan2x ambq makanan,
 ish! Macam2x la. As a result semua cikgu yg dtng masuk kelas Maiya semuany suka.
Coz majoritinya makanan dr hasil tangan ORANG SEMENANJUNG! haha. MAW TAW LA. (:
lepas ja hbis jamuan tu masing2x kemas la. Ad plak PERANG SAINS, haha! Apa tu?
Ne nk crita la, semua dlm kelas tu maen calik2x krim kek kat muka. Hbeh b’minyak!
Termasuk la muka Maiya, kelas tu dh mcm party org barat da, selamat la dorng ne masih ad kesedaran.
Before ending2x ustazah masuk suruh kemas, sebb kelas2x laen pn b’perang gak. ^^
cikgu disiplin marah. (: then, ustazah bg la nasihat sikit, sentap gila dengaq!
Sedih! Xkira la laki ka pempuan nages! (‘: sangat mendalam, lepas salam ustazah, membe2x
kelas semua b’kumpul2x masing2x minx maaf, luahkn ap yg terpendam, oh! So sweet!
Maiya akan rindukn kenangan ne, selama 2 tahun kelas Maiya yg d’katakan “KENA SUMPAH”
akhirnya terbukti kmy semua masih ad semangt berkerjasama, why? Sbb masa jamuan
tu baru lah semua SATU KEPALA, b4 ne ramai cikgu msuk ckp kelas kmy ne
kna sumpah sebb pelajar laki ngn
pelajar perempuan asyik gduh ja. Xpernah saling faham memahami. But on that day
everything was change! Lepas semua dh minx maaf bwat kali terakhir majlis pon bersurai.

1st November 2012
hari muafakat. (: Alhamdulillah trial pertama Maiya xdaq A n 4 gagal
TAPI trial kedua Maiya dapat 1A, 1A- (PAI n SEJ) N 2 ja gagl (ADD MATHS n AKAUN) hehe tapi kedudukan maintain! Num 7 haha! Kedudukan 1 sekolah pon naek dh jady top 50. (:
so SPM pulun habeh le jawabnya. .

2nd November 2012
 hari anugerah. Biasa la bosan tum mg bosan sbb duduk paling belakang,
haha xnmpk apa lgsung kat depan, duduk belakang mcm org gila la, jd backup music la ap la
mcm2x la, then bila dh hbs majlis anugerah tu, semua pelajar form 5 masuk kelas masing
mean kelas time SPM nnt sbb ustazah nak bg slip SPM, n kedudukn Maiya tem SPM mmg best,
duduk paling tepi tingkap, baris num 2. Yehe, xsabaq plak dlm hati dok takot. Lepas dh selesai semua urusan, p la jumpa cikgu2x minx maaf n amik gmbr ngn dornggg, oh! So sad.
 I will miss all my teachers! Yang lagi mnyedihkan kami ne gatai p masuk kelas, buka ja pntu
 kelas sedih sngt2x, even kelas dh kosong t’bayang semua kenangan ngn kawan2x tem gaduh,
happy, ngs, mcm2x la. Sekali tngk mmbe sorng CIRA dh nags, CHYNN pon ngs. Ya ALLAH
dlm hati dh ngs tp tahan je la. Hope semua kawan2x xkn lupa
Maiya n kawan2x yg laen. Insya-Allah (‘:

Maiya rasa sampai sini ja story Maiya. Btw, Maiya nk minx maaf ngn koranggg semua if I do something mistake or big mistake, please forgive me n pray for me (: okay! Good luck kawan2x semua. (: do the best!


PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, October 5, 2012

kebahagian baru

Bbuuzzz! B’lalat! Huahua. . eehh! Hye to all my dearest readers, , 
how are you? What! Did you miss me? Haha I’m just kidding~ as usually Maiya busy sangat2x. . 
nduqq bha kasiannya! Hee~ actually I have a lot of story that I want to share, but. . 
Maiya cerita je la apa yang termampu saja oke? chanteekkk! 

First of all, Maiya nak tanya koranggg, apa perasaan koranggg bila koranggg telah 
menghancurkan harapan org yg koranggg sayang? Or apa perasaan koranggg jika org yg koranggg 
sayang maen2xkan perasaan koranggg? 

dulu lepas ja Maiya break ngn Ex Maiya, Maiya sedih sangat sebab Maiya dh sia-siakn harapan dy. 
Maiya buat mcm tu supaya dy boleh bahagia bukanny kecewa or sedih bila suatu hari nnt 
dy akan taw Maiya akan pindah n family Maiya xterima dy, it’s not meant that I’m not loving him 
but what I know I do this for his future. Allah sntiasa ada dengan kita sama ada kita 
susah atau senang, tp adakah kita sentiasa ingat Dia bila kita senang or bila kita susah baru 
kita memohon pertolongan-Nya? Dia Maha adil,

Dia dh temukan Maiya ngn kawan lama Maiya, kawan dari sekolah rendah.
Walaupon hati ini masih menanggung kesakitan tp Allah membuka hati Maiya untuk terima kawan Maiya. Then ap yg Maiya dapat is, Maiya sendiri yg kecewa. Maiya terlalu bharap untuk dpt hidup
bersama dy,tp jawapan dy “belum tiba masanya untuk kita b’cinta” just a simple words.
Tp sngt mendalam bgi Maiya. oke Maiya terima. Maiya dh bnyk bkorban untuk dy,
 tp dy xpernah nmpak pngorbanan Maiya. But now I’m happy because Allah gives me chance again to change my life. Allah telah temukan pula Maiya ngn insan yg berjaya mncuri hati Maiya.
 Sometimes kita perlu jujur untuk orng yg kita syg demi kebaikan bersama.Then Maiya jujur ngn kawan lama Maiya yg Maiya dh berpunya. Maiya cr orng laen pon sbab Maiya xsnggup nk tunggu dy,
 tunggu dy yg xpenah membuktikan kbenaran dy yg dy betul2x syg Maiya. Maiya cuma nk happy,
 maiya xnk sedih sbb tu Maiya cr org laen, and then he said that, dy nk kapel ngn Maiya
after SPM nk mula hdup baru tp Maiya dh bpunya, dy xbly buat ap2x.

Is it hurt to tell the truth for someone that we love? My words is yes, it so hurt for being truth. 
Apa yg Maiya rsa, hati dy btul2x kecewa ngn Maiya. Permintaan Maiya yg terakhir untuk dy 
Maiya minx masing2x bawa haluan sendiri, n “kalau ada jodoh xkemana” sejauh mana pon 
kita terpisah Allah pasti tolong kita kerana dy jodoh kita. Maiya betul2x syg dy tp 
Maiya dh buat pilihan Maiya, dy kena terima sebab salah dy jugk dy xpernah buktikan kbenaran dy.
 Mesti koranggg tertanya2x kn siapa yg berjaya menakluk hati Maiya? -->


That’s him. . Amyrul Asyraf bin Abdul Aziz his name. 17 years old and stay in Pahang.
 What I hope, he will be the last who will make me happy. Even baru kenal, lama2x sayang n cinta itu pasti datang kerana keikhlasan yg hadir n kepercayaan yg kukuh satu sama laen. now, I'm afraid to
lost him because I'm start loving him. I LOVE YOU :* 

PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, September 14, 2012

Laporan Merdeka Raya

hye to all my dearest readers!
haha! lama dh xupdate kn? sepi ja. . dh b'lalat blog Maiya ne kn? hehe nmpk lalat xa? 
xpa2x wt2x nmpk ja oke? hehe seperti biasa la Maiya kn nk SPM so busy study. .
btw, Maiya rsa blum t'lmbt lg untuk Maiya mngucapkan. .
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & SALAM MERDEKA 
 sepanjang raya tu mmg la Maiya nk update blog Maiya ne tp biasa la musim raya. .
dh sibuk, then line brodbnd pon xdaq. . hhmm tu la xterupdate. . 


ha! comei dak? hehe tngk la dy pky bju kaler merah sma la ngn Maiya. .
nk tw xa apa Maiya wat sepnjg raya tahun ne? Maiya p raya mana? oke jom-jom. .

yng ne time raya pertama
raya ke-3 with fatin
at cira house (:
huhu sedih wok! raya pertama raya kat rumh ja. . xp mna2x pon, rindu kt kmpung. .
raya ke-2 still jgk bwat bodoh kt rumah apa yg Maiya tw makan, makan, makan ((: haha
raya ke-3 baru la d'beri keizinan beraya ke rumah mmbe. .
mmandangkan xdaq rumh sapa nk seranggg so Maiya serang la rumah kawan Maiya. .
kami p naek moto ^^v hehe tengahari qembng tu! plan laen jadi laen. .
mmg best la trip raya ke-3 tu. . apa2x pon baru la Maiya rsa happy sikit dpt b'rya rumah 
WIWIE & CIRA even memenatkan ^^
p/s: gmbq dkt rumah kwn Maiya xdpt Maiya tunjuk kt kornggg sbb ad gmbq gila2x kt situ. hehe

then, bpa hari lpas tu Maiya p open house kt rumh2x kwn kelas Maiya plak. . jom tngk sesama. .

we again ((:
tema biru p rumah mmbe
peace ^^v
fatin & shue ((:
muka nk kena pnyepak ^^
haha! Maiya xtw dh nk update apa. oke citer last, open house kat rumah Maiya kali ke-2. .
gmbq yg kat bawah ne semua khas untuk kawan Maiya. . INTAN (':

tema kli ne plak, peach n pink
we again. . time ne dh hbis open house daa
uummm :)
we love u INTAN
ha! ne jela story2x Maiya yg bly Maiya crita kt engkoranggg semua. . hehe
btw, semoga koranggg happy2x n bahagia ngn raya kali ne. . oke?
kla that's all. . nnt Maiya blogging lg k? wait ar? hehe bye2x. . ((:






PEACE.LOVE.HARMONY

Wednesday, August 8, 2012

ada orang kutuk sabah, sarawak?


hye to all my dearest readers. .
how ar you? huhuhu as u know, i'am having a little big war between live or dead. . haha
this week i have done with my maths, history n add maths papers. .
oke dun ask how about my trial okay? the questions make me feel like the picture at the top there. .
perrggg! difficult to answer. . i try my best answer all the questions, but just tawakal hehe ((:
esok exam kimia, haha. . hari ni kena pederaih stdy hard. . spya graf naek. .

oke berkenaan ngn tittle Maiya kn. . ada koranggg terbaca xa sal berita tu?
mest dh kn?? berita ni dh heboh kat Facebook n Twitter sal ada sorang girl ni kutuk sabah n sarawak. .
oke jom kita tngk ssma k? apa yg org tino tu ckp na? hehe




first2x bila Maiya dapat berita ne t'kejut la gak, nmpk sngt mcm nk cr publisiti murahan. .
biasa la, org dh pernah hidup senang, mana nk pernah hidup susah. .
actually, sbenarny org sabah ni kaya. even duduk kg, rumah tepi2x laun ad astro baqhng! 
sempoi kn? mmg la sabah xdaq LRT tp sabah ada 4WD haha bak kata someone tu. .
dh 6 tahun Maiya duduk kat sabah. still alive oke. bly ja hdup even 
bg someone sabah ketinggalan zaman tp bnyk keunikan sabah yg dorng xtw. .
Maiya shared ne pon bukan nk buruk2x kn dy tp just nk korng buka mata,
xyah la bnda remeh2x cm ni pon nk satu dunia tw, xsuka diam jela klo xnk dok sbh cr la tmpt laen. .
but cerr korng bukan ni PRESS HERE korngg akan dapat jawapan ny ok?

kla gtg, semoga org yg d'mksudkn tu insaf la, n cpt2x berubh ok? 
blum cuba blum tw so jngn la suka2x nk buat andaian apatah lg buln posa cm ni. .
oke? k wish me luck for tomorrow. . ((:





PEACE.LOVE.HARMONY

Sunday, August 5, 2012

hye! i'm back

hye to all my dearest readers. . 
how are you? oh no! i miss to write something on my blog. )): huhu miss koranggg semua jugk. . 
btw, Maiya tngah mngalami peperangan antara hidup atau mati kunk ni. . hehe
oke Maiya tw koranggg xphm, actually Maiya tngh TRIAL SPM kunk ni. . haha
hari khamis hari tu Maiya exam bahasa melayu n jumaat Maiya exam english. .
esok Maiya exam mathematics. . i'm gonna to achieve my target with this subject. .
xdpt A pn A+ jadi la, haha nk dpt kn A tu dlm mimpi je la Maiya oi. . insya-Allah klo b'usaha. .

emmm nk citer sal apa erkk? kn nk citer sal bnda mkn b'liuq plak. . haish! ok2x. .
actually bnyk bnda Maiya nk citer, skali bukak blog hilang smua bnda. .
oke dngq je la k? td Maiya p GIANT Maiya nmpak ad la 2org budk laki ne. .
MACAM XPUASA ja. . rsany mmg xpuasa. . yg giant plak buln2x posa cmni p buat plak
promosi2x aiyak ap bnda, siap bg org test lg. dh la buln puasa. . adoi lemah kita cm ni jo! huhu
tu la terprasan budak laki 2orng tu p amik ayak tu p minum slmberrr ja. .
xpa la mybe dorng xlarat kn, klo xtahan xyh pksa ye xa? kunk pngsan susah. .
fuuhhh! kunk ni dh masuk ogos an? kejap gila ja rsa xlma lg nk SPM , tolak cuti 1bulan ja lg nk exam. .
pastu td try la tngk jadual SPM kt KPM ya ALLAH. .!
exam Maiya direct dr hari pertama smpy hari ke 10m huhu ketaq pn ada happy pn ad. .
nk wt mcm mna an, mlaih nk ckp bnyk la, kunk xbly nk fokus sok, kla Maiya nk out dlu ok?
btw, doakn Maiya na? smoga dpt jawab exam esok. . oke t Maiya blogging lg. .
bye, SELAMAT BERBUKA ((:





PEACE.LOVE.HARMONY

Saturday, July 21, 2012

laporan ramadhan

hye to all my dearest reader. .
how are you?? how about ur first day fasting in this year? is it good or not?
oke hari ni Maiya nk jd reporter sat k? nk bg kornggg laporan, boleh kn? hahaha baca dh la k? hehe
1st day puasa. . hmm bngun lmbt dkat zohor dh Maiya bngun hehe
almaklum la puasa xbuat apa tido aje kejanya. . then dh bngun tu bgegas la mndy. .
lpas mndy bermula operasi cuci tingkap bagai tukar lngsir so t dh raya xyh gelabah kn kn kn?
then pas selesai semua solat zohor pas solat on9. .
dekt2x nk asar tu stop la, solat asar n then gerakkkk g bazarr ramadhan. .
kat bazarr la tempt Maiya buat dosa knp? haha jahatny aq! Maiya xbly tngk org yg tteett!
haha sat ne dalam hati mula mcm nk kutuk2x xpa2x. . sbar. .
som untuk mngelakkn Maiya kutuk2x org ni, dlm hati ckp "laen kali hng xyh mai bazar" haha
so xla jd nk kutuk org kn, kat bazarr tu mmg mcm2x spesis ad. .
yg pnting iman kena kuat la. . Maiya sabaq ja kat bazar td dh la dngn ramai org sesak oo!
then lpas balik dr bazarr stat moto p jalan2x smbil tunggu wktu bbuka. .
then balik la dkt2x pukul 6 gtu ( sabah bukak awal ) ehehe
 lpas bukak puasa tu p la mndy dh ingt mmbe kata xnk p trawih lpas ja solat mghrib dy tepon. .
so cpt2x la siap g terawih, kmy buat 8 ja hehe tepat2x ja hbis truih hujan lebt!
huhu then ttangguh la nk balik rumah td. .
Maiya pon malas dh nk tunggu hujan reda apa lg redah aje la. .
putus selipar, basah beg mahal! haha yla tu. . hmbq hng! nk redah sngt kn. . btw, slamt smpy! haha
balik rumah makan sat then trus wat laporan kat koranggg hehe. .
oke la smpy sini ja laporan hari pertama Maiya nnt Maiya lapor balik k? hehe. .

bru balik bazarr smpt ag snap. .
Maiya out dulu la k? nnt Maiya post lg ok? heheh selamat berpuasa semua. . ((:





PEACE.LOVE.HARMONY

Friday, July 20, 2012

seminar motivasi 2012

hye to all my dearest reader. . 
haha lalat huqunggg! almaklum la lama xupdate an? sbb Maiya dh jarang on9. .
SPM 105 hari ja lagi so xbly la maen2x dah. .

14 JULAI 2012

oke tarikh kat atas tu tarikh Maiya p seminar motivasi kat SABAH HOTEL. .
oke koranggg wat2x tw je k kt mna sabah hotel tu. . hehe
Maiya ingt ka abg SHAMSUDIN dy punya penceramah, sekali tngok orang laen. .
abg SHAM ne pnceramah terbaikkk yg Maiya pnah jumpa sbb tu Maiya suka dngq dy bceramah. .
tp tem hari sabtu tu Maiya dapt pnceramah dr sekolah mana ntah. .
1st dy mula cakap pon dh xbest. kalo abg SHAM tu dr mula smpy hbis seminar asyik menagis ja. .
mmg mngena kat hati dy punya motivasi taem Maiya form 3 dulu, taon ne, kurangg la. .
seminar tu mmg bosan. . motivasi dy bg tu mmg bgus tp smua pelajar xberminat. .
bpa minit nk hbeh tu baru la ada agenda NAGIS-MENAGIS haha. .
nagis pasal apa? nagis pasal tngok videoo seorang ibu ngndung sedang operation melahirkan baby dy. .
ya ALLAH betapa peritnya pnderitaan seorang ibu. .
part tu ja yg mnyentuh hati Maiya yg laen Maiya xsuka sebb xsberapa mnarik. .
btw, Maiya suka la juga ad seminar motivasi tu sbb skurng2x ny tbuka dh hati Maiya. .
untuk buat yg terbaek SPM nnt. . koranggg mcm mna?? ((:
yg dh lepas tu xpa la kn? hehe

before Maiya blahh dulu an, Maiya nk share la ngn koranggg gmbr Maiya ngn mmbe. .
yg Maiya sempat snap2x. . hehe. . nk negok? jom-jom ((:

dewi a.k.a madu
fatin a.k.a poch'chong
me ((:
cira de'rein
sharifah su ((:
chynn da'minutes
shue a.k.a AWEKS
wiwie n mimie
family. .

me n shue

((:

she again

me n cira

peace (Y)

after crying (':
memandangkan esok dh puasa so. . 

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
&
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA





PEACE.LOVE.HARMONY

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...